3.rész: Meglepetések: 3.nap - Hogyan tovább?


3.nap


Másnap ahogy felébredtek, elkezdtek megreggelizni, de Kántor hirtelen felkiáltott:
-Hé!! Hova tűnt Tűz-Kacsa?!! Valaki nem látta?! - A többiek meglepődtek. Körülnéztek, de nem látták. -Remek!
-Lehetséges, hogy őt is Oroténia vitte el!- Lukó.
-Valószínű.- Stella.
-De akkor minket miért nem vitt el?- Sehri.
-Ez jó kérdés..
-Mindegy gyerekek. Bár valószínű, hogy tényleg az a gonosz vihette el őt is. A lényeg, hogy most elinduljunk! Nem lehet messze a rejtek helye. De elsőnek is az előttünk lévő szigetre megyünk. Az van a legközelebb, hátha ott vannak. - Indult el Kova. Lukó és Stella csókolóztak, majd megfogták kislányuk kezét, és a többiekkel együtt beszálltak a csónakba. Elindultak. Elég hamar a közeli szigethez értek. Kiszálltak és elindultak, de a mester röktön megállt egy kis lyuknál -Álljatok meg! - Mindenki visszafordult és a férfira figyelt. -Villám-Kígyó! Lemennél és felhoznád amit ott találsz?
-Ssssz.. Perssze! Hisssz ezért jöttem, hogy segítsek nektek az utazáson.. Sssz.. Amiben csak kell.. - A kígyó lekúszott,  majd  egy lila színű, hegyes varázskövet hozott fel. -Sssz.. Tessék!
-Köszönöm! Igen, éreztem! - Elvette. -Ez az Ametiszt varázskő, amely Boglárkáé! - Átnyújtotta.
-Hmm.. Értem. Szóval az enyém. - Boglárka belül nagyon nevetett, s már tudta, hogy a férfi valamit 'félre' tervelt ki. -Rendben. - Eltette a szütyőjébe. -Na de akkor hol van az a szörny?
-A tenger mélyén. Csak örüljünk, ha nem jön elő! Menjünk és keressük meg a fiúkat! - Tovább indultak.

Ahogy a szigeten mentek, egyszercsak Emma elesett, és Lina felsegítette. Ekkor Stella szaladt hozzájuk:
-Te meg(!)..
-Én csak felsegítettem!.. Nem értem megint mi bajod van ezzel..
-Igazad van. - Stella belátta, hogy barátnője csak jót akart. -Bocsánat, hogy így viselkedtem veled. Mikor semmi értelme nem volt.
-Semmi baj. - Mosolygott barátnője, majd megölelték egymást.
-Na végre lányok! Már vártam erre! - Ment Lukó a két elemhez, akik csak mosolygtak tovább.
-Tényleg jobb jóba lenni, mint haragba.
-Na ugye!
-Lina! - A kislány a fény elemhez szaladt, s nyújtotta kezét, hogy ölbe vegye, ami meg is történt. -Köszi!
-Jajj, de édes!
-Kis mazsola!
-Nem vagyok mazsola! Emma vagyok! - A többiek elnevették magukat.

Aztán Seherezádé a fák fölé repült, megnézni, hogy nem-e látja onnan Simonékat. De a barátaik helyett jelenlegi ellenségüket pillantotta meg:
-Lukó! Oroténia közeledik! - De ekkor a szörny behúzott a lánynak, amitől a földre került. A többiek a tündérre figyeltek, majd fel a szörnyre.
-Na most elfoglak titeket is, és elveszem az összes erőtöket! - Oroténia egy picit lejjebb ereszkedett, hogy lássa az elemeket.
-Meghalhatnál már végre! - Szólt oda neki Boglárka.
-Hogy micsoda?!
-Jól hallottad! Már unlak! Csak úgy, mint a többi hátráltató tényezőt! Épp ezért foglak most megölni!
-Engem te sosem győzöl le!
-Bolond.. - S ekkor a sellőlány felugorva behúzott a szörnynek, aki gyorsan megfordulva visszarúgta a földre. -Rubintrix! - Felegyenesedett, majd átváltozott. A szörnyeteg a lány mögé teleportálta magát, aki egy gömbbel megbombázva a szigetről kirepítette a tengerre, s ő ment utánna.

Az elemek Seherezádéhoz siettek, aki épp fölkelt. Szerencsére nem lett baja.

A Pallán-tenger felett Oroténia "sötétség bomba"-t dobott el. A víz elem kikerülve a támadást megindult feléje, s elővette szigonyát. Ellenfele a lány mögé került, és épp támadni készült, amikor ő fegyverét megfordította és a gonosz testébe szúrta. De ekkor pont elsütötte a "fekete sugár"-t. Boglárka a levegőben sodródott, Oroténia pedig a vízbe merült. A szörny 'kitört' a vízből, már a fegyver nélkül:
-Véged van!
-Hmm.. Na lássuk csak! Víz hullám!!! - Széttárta karját, majd a tengerből egy több méteres hullám jelent meg, ami végül nem tudta elsodorni a szörnyet, mert még időben a víz elemhez teleportálta magát, és "sötét emergiák"-kal a tengerbe 'dobta'. Ezután megindult feléje, de a lány ekkor a vízből 'kitörve' "víz sugár"-t küldött, amitől ellenfele a levegőben sodródott. Majd szigonyát újra előteremtve a vizet 'felemelte', s elkapta a szörnyet; aki hirtelen kitört belőle, s épp az elem felé száguldott kezében egy energia gömbbel, de ekkor a sellő "tenger lökés"-sel eltalálta a szörnyet; amitől újból a levegőben repült. Aztán a gonosz a lányhoz teleportálta magát, és "sötét mágia"-val megbombázta, amitől egy pár km-t repült; majd a szörny odaérve behúzott neki, és a tengerbe huppant. A víz elem ezután egy hullámot generálva a szörnyet is a vízbe juttata, majd gyorsan odaúszva "vizes ököl"-lel kezdte ütögetni, majd uszonyával csapott egy nagyot a végére, és hátrébb úszott. Oroténia "sötét mágia"-t küldött, amit a lány kikerült, majd "tenger csapás"-sal már majdnem eltalálta, amikor ellenfele a sellő mögé teleportálta magát és "sötét energiák"-kal csak még mélyebbre sodorta. Utánna úszott. S egyszercsak Boglárka "víz sugara" találta el, ami a felszínre repítette, s a lány követte őt, de a vízben maradt. A szörnyeteg egy helyben lebegett:
-Most már tényleg elegem van belőled! - Oroténia nagyon dühös volt, s az összes erejét elkezdte gyűjteni..
-Hmm.. Rendben. - a sellőlány egy "víz oszlopot" teremtett, amin a közepén helyzkedett el, belül. Ezután pedig kitárta karjait, s egy hatalmas "víz tornádó"-t készített, amit ellenfelére küldött. A tornádó 'bekapta', majd Boglárka felugorva egy "hatalmas víz bomba támadás!!!"-t zúdított ellenségére, aki ezt már nem élte túl. A tornádó semmivé lett, helyette nagy hullámok keletkeztek a tengeren. A víz elem 'leesett'. Oroténia holt teste pedig a vizen úszott. -Na ezzel is megvolnánk! - Majd felugorva visszatért a többiekhez.

Boglárkára figyeltek.
-Hol van Oroténia?- Kova.
-Elintéztem. - Visszaváltozott, s karba tette kezét.
-Egyedül?! - Szaladt a lányhoz Mártek.
-Mégis, hogy?- Lukó.
-Könnyen. - A többiek csodálkoztak, hogy egy elem is letudta győzni mostani ellenségüket.

-Na most már le van győzve a gonosz is, és az a kő is megvan! - Rita a többiekhez szaladt, és ordítani kezdett. -Most már igazán elmehetnénk megkeresni Simont! Ő amúgy is fontosabb! Na és (!)..
-Fogd be!- Boglárka.
-Ő a társatok! Nem igaz, hogy nem fontosabb mint bármi más!
-Egyébként igaza van Ritának! Tűz-Kacsának is itt lenne a helye. - Kántor Rita mellé állt.
-Most már tényleg ideje lenne megkeresni őket!
-Egyetértek! És Oroténiát a szomszédos szigetről láttam jönni. Biztosan ott van Simon és Tűz-Kacsa is! - Fordult a két madárhoz Seherezádé.
-Tényleg?! - A lány madárkának egyből 'felcsillant a szeme'! Örült, hogy végre van valami támpont, és elindulhatnak. -Na akkor mire várunk?! Menjünk gyorsan!
-Rendben, akkor menjünk! Így lesz a legjobb!- Kova.

Visszamentek a partra, ahol a tutajra szálltak, és lassan megérkeztek a másik szigetre. Majd sok keresgélés után végre megtalálták a fiúkat. Mártek kiszabadította őket tüzével. Rita örömében ugrált. Lina is nagyon örült, hogy végre a természet elem újra köztük van, de mégis zavarta egy kicsit Rita egész jelenléte, és cselekedetei.

Majd Kova mester tanácsára visszamentek az előző szigetre. Itt megmászták a közeli hegyet. A tetejéről csodálták a szép szigetvilágot.

Majd a 'semmiből' feltámadt a szél, és egy hatalmas tornádó jelent meg.




Nagyon meglepődtek. Ekkor Boglárka Rubintrixre, a többiek pedig Smaragdtrixre változtak át, hogy megállítsák a forgószelet, de mielőtt léptek volna, mindenkit felkapott a levegőbe. Össze-vissza hordta-dobta őket. Majd a szél mégjobban felerősödött.. Stella és Emma kiabálták egymás nevét, miközben nyújtották a másik felé kezüket; aztán..

A forgószelek felkapták a kis csapatot, és szétdobálták őket a Wiechiesup bolygón.


Innentől pedig külön-külön folytatják útjukat, küldetésüket, és életüket; reménykedve abban, hogy egyszer újra egymásra találnak.



***
Boglárka honnan hiszi, hogy a férfi hazudott nekik?
Oroténia vajon tényleg meghalt?
A történet szempontjából hova érkeztünk el?
Innentől kezdve mi történhet az elemekkel?
Hogyan folytatódhat a történet?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás