2.rész: Emma: 17.nap - A nagy csata


17.nap


Másnap reggel a táj havas volt és enyhén sütött a nap.

Emma felsírt. Anyukája röktön felébredt rá, és megszoptatta. Picit később a többiek is felébredtek. Megreggeliztek, majd elhatározták, hogy sétálnak egyet. A sellőlány eleinte nem akart velük menni, de aztán eszébe jutott a tegnap történtek, és inkább most az egyszer társait választotta. Csak a föld elem maradt otthon, kislányával.

Közben Kova mesternél Rita épp indulni készült:
-Köszönöm a vendéglátást!
-Szívesen.
-Akkor holnap az elemeknél?
-Igen.
-Jó! Szia! - S már el is repült.
-Én pedig készülődöm! Hosszú utazásnak nézünk elébe! - Visszament a lakásába.

A Csipp kontinensen Gándzsu egy sivatagban sétált. Majd az égre nézett, és visszateleportálta magát a bázisára. A két óriás az asztalnál ült.
-Megjöttem! Ma végre elkapjuk az elemeket! Indulás! - Felálltak, és megindultak megkeresni az elemeket.

A téli erdőben egy folyó mellett sétáltak.




Aztán az egyik pillanatban a tündér megcsúszott a hóban, és egyenesen a jéghideg vízbe esett. Nagyon megijedt. Kapálózótt és kiabált a többieknek:
-Segítség! Lukó!
-Jajj Istenem..- Bogi.
A többiek nagyon meglepődtek, kivéve a sellőlány. Futni kezdtek utánna. A szél elem röktön fölrepült, de ekkor egy vízeséshez érkeztek, s itt már nem tudott barátján segíteni. Lina lezuhant, a vízbe érve pedig elvesztette eszméletét, s megfulladt. A többiek amilyen gyorsan csak tudtak, lejutottak a meredek 'falon' és azonnal elkezdték a lányt keresni. Mártek szinte azonnal megtalálta, és kihúzta társát a partra. Köré gyűltek. A természet elem mellé térdepelt. A lány mozdulatlanul hevert a földön, a többiek pedig csak várták, hogy ébredjen fel. Aztán Simon épp már megakarta nézni a szívdobogását; amikor Lina megkapta a Smaragdtrixet (Térdig érő haja lett; has pólót, egy térd fölé érő szoknyát és topánkát viselt; szárnya pedig fölfelé ívelt és picit kisebb lett.). Máris jobban lett. De mielőtt teljesen magához tért volna, visszaváltozott. Kinyitotta szemét.. A többiek nagyon megörültek, hogy társuk újra jól van, illetve, hogy ő is megkapta a Smaragdtrixet.

A háttérből Áktonusz figyelte az elemeket:
-Érdekes.. Hm. - Elfutott.

Ekkor megjelentek a trollok.
-Na szép társaságot kaptunk! - Fordult meg Mártek.

Lukó Ékkőtrixre, Boglárka és Mártek pedig Smaragdtrixre változtak át. A szél elem fölrepült és "szél bombák"-at, a sellő lány "víz bomba sorozat"-ot, a tűz-lény pedig "nagy tűz gömbök"-et kezdett dobálni. De mielőtt célba értek volna a támadások, Gándzsu a földbe ütött, amitől Boglárka hátra esett, Lukónak pedig lekevert egy taslit, és ő is a földön kötött ki.

Mártek tenyeréből nagy lángok csaptak fel, amiket dobálta is, sikertelenül. Majd felugrott és Góliszton elakarta ütni, de az elem "tűz rengeteg"-gel levédte magát. Ezután pedig "tűz gömbök"-kel megégette ellenfele felső testét. Góliszton nagyon dühös lett. Kapálózni kezdett, és a földre ütötte az elemet, majd taposni kezdte. A fiúnak nagyon fájt. De ekkor ellenfele talpát megégette, aki a földre esett. Az elem fölugrott és "tűz gömbök"-et dobált rá, majd Gándzsu egy taslival a földre küldte. Aztán a tűz elem az ellenség fele futott, de a fővezér "tüske zápor"-ral az erdő széléig repítette. Szegény fiú a földön hevert, pár tüskével a testén. Sok vért vesztett. Egész teste fájt, megmozdulni sem mert.

Közben Simon is átváltozott, és megindult Áktikusz felé, aki ökölre váltott. A levegőbe ugrottak, és ütni kezdték egymást. Az elemnek erősen fájtak a tüskés, kemény ütések, de bemesélte magának, hogy ő erős és kibírja. Aztán váratlanul sikerült az óriás mellkasához férkőznie és "természeti törvények!" nevű hatalmas energiájú támadásával beleütött ellenfelébe, amitől Áktikusznak eltörtek csontjai, s meg is bénult. A levegőben hátrasodródott. A fiú követte őt, és pár ütés után lerúgta a földre. Az óriás még élt, de nem mozdult meg. Akkora fájdalma volt, hogy már nem is érezte. Simon ekkor egy lökés hullámot érzett belül, s már tudta, ilyen varázslatot nem szabadott volna bevetni mostani testében. Még magánál volt, de zuhanni kezdett; amikor Gándzsu ökölre váltott, és a földre küldte. Az elem felállt, majd felugrott, mikor ellensége újból ütni kezdte. Egy darabig bírta, majd a földre esett. Az elem már rosszul volt. Úgy érezte magát, mint még soha. Már a testét sem érezte, s alig látott. Ennek ellenére felállt, de nem indult meg. Remegett teste egésze, s amikor végre elhatározta, hogy megindul, ellensége elővette kardját és Simon hasába dobta. A természet elem az erdőig sodródott egy fáig. Erősen vérzett. Tudta, hogy most igen csak megfontolatlan volt és, hogy most pihenésre van szüksége.

Lina nagyon megijedt. Nem is mert a trolloknak indulni. De az jobban aggasztotta, hogy Simon jól van-e vagy sem. De mégsem ment utánna..

Aztán Lukó egyenesen az óriások felé repült. Gándzsu megindult, amikor az elem a háta mögé került. Ekkor Góliszton már összeszedte magát, és meglendítette karját. De a szellőlény följebb repült és a fővezért találta el 'alattasa'. Lukó "széllöket"-tel probálkozott, de Góliszton gyorsabb volt, és a levegőbe küldte, majd mikor onnan visszajött ellenfele, a földre hajíntotta. A fiú felegyenesedett, majd meglátta Linát:
-Lina! Menj Stelláért! Ide kell ő is!
-Már repülök is! - Gyorsan a barlang felé vette irányát.

Aztán Boglárka társa mellé ment. Góliszton újra támadt és a szél elemet megint a földre küldte. A sellő viszont felugrott és tőröket dobált, amiket ellenfele egyszerűen karját meglendítve kivédett. Aztán "tüske zápor"-t küldött, amit a lány följebb ugorva kikerült, majd az óriás arcához érve, uszonyával csapkodni kezdte. Már épp majdnem leütötte ellenfele, amikor felugrott és "gyors víz bomba sorozat"-ot küldött feléje; majd arcához vette irányát, amikor ellenfele öklével a földre csapta. Majd megint ütni készült, de a lány gyorsan a magasba szökkent és "zivatar csapás"-sal egészen a folyóig 'dobta'.

A fővezér a földbe ütötte öklét, s ettől Simon és Mártek a csatatérre kerültek. Az óriás lassan elindult. Simon nehézkesen, remegő lábakkal valahogy felállt és "levél pengék"-et dobált, amiket simán kikerült a fő troll, aki odaértével felemelte, megszorította, majd eldobta az elemet, aki az erdő széléig repült, ugyanúgy egy fáig. Sebe és fájdalma ezáltal még mélyebb, és fájóbb lett.

Mártek is felállt. Harcolni akart a többiekkel együtt. Kihúzta a tüskéket a testéből, majd végig a karján lángok csaptak fel, és így rohant az óriás felé, aki egyszerűen felrúgta a levegőbe. Ekkor Gándzsu sziklákat teremtett és utána dobta. De ekkor Lukó fölrepült és "széllöket"-tel elterelete a nagy köveket. A fővezér nem hagyta annyiban, és újakat teremtve eltalálta a két elemet, akik a földre kerültek.

Boglárka ekkor fölugrott, de a vezér egy taslival a természet elemhez sodorta.
(A szél elem "széllöket"-tel eltávolította magukról a sziklákat. Lukó és Mártek közös erővel próbálták tovább legyőzni a gonoszt.)

A sellőlány felegyenesedett és Simonra nézett:
-Látom elhagyott az erőd!
-Hm.. Jól látod.
-Majd helyetted is harcolok. De nehogy azt hidd, hogy a legközelebbi alkalomkor is itt henyélhetsz!
-Megértöttem. - Mosolyodott el.
-Segítsek?
-Nem..
-Na! - A sellő kihúzta társából a kardot, és visszadobta a csatatérre. -Makacskodó.. - Megfordult és elindult, majd egy pillanatra megállt. -Simon, majd egyszer áruld el mit is rejtegetsz valójában! Ha majd eljön az ideje.. De nehogy azt hidd, hogy nem fogok rájönni a titkodra, természet elem!.. - S felugrott.

Eközben Lina megérkezett a barlanghoz:
-Szia Stella!
-Szia! A többiek?
-Épp harcolnak a trollokkal. Nagy a baj Stella! Most mindenkire szükség van!
-Lukó jól van?! - Állt fel a lány, mert megijedt ahogy társa szavait hallotta.
-Ő jól van, de Mártek és főleg Simon nagyon nem. Gyere!
-Jó menjünk! - (Emma épp aludt, mert nem rég szoptatta meg Stella.) A föld elem felült a tündér hátára, és gyorsan felrepültek.

Góliszton is a csatatérre sietett és leütötte a szellő-lényt. Aztán Mártek felugrott és összegyűjtötte az összes erejét, majd egy hatalmas tűz gömbbe zárva megküldte, ami Gándzsut csak pár méterre, de Gólisztont a folyóig visszadobta. A tűz elem hirtelen nagyon legyengült. Most érezte csak azt, hogy milyen sok erőt használt fel. A földre zuhanva visszaváltozott, s ott is maradt.
Góliszton visszarohant és "tüske zápor"-t küldött, amiből pár tüske eltalálta a két elemet; de gyorsan ki is szedték magukból, igaz, megérezték hatását.

Ekkor megérkezett a két lány. A föld elem gyorsan Lukóhoz szaladt és megölelte, majd megcsókolta:
-Lukó jól vagy?!
-Igen, jól vagyok Stella.
-Örülök neki!
-Én is!
-Intézzük el ezeket az óriásokat! Már nagyon elegem van belőlük! - Megfordult, és picit előrébb ment. -Smaragdtrix! - Átváltozott, majd erősen koncentrálni kezdett. Erejének legmélyebb erőit is mozgósítva, összegyűjtötte az összes erejét, majd egy 'belső szikra' hatására kiengedte, és egy szempillantás alatt tömérdek mennyiségű homok zúdúlt az ellenségre. A lány meglepődött, hogy ilyet is tud. De aztán a homok el is tűnt. -Jajj, ne! - Gándzsu felállt és "feketeség gömbje" nevű energia bombáját a föld elemnek dobta, aki nem tudott kitérni a támadás elől, és az erdőbe repítette.
-Stella! Ez igen fájhatott..- Lukó.
Mártek újból felállt. Lábai remegtek, de akarata igen nagy volt. A fővezér az égbe ütötte, majd a "feketeség gömbje"-vel őt is elsöpörte. Simonnál landolt. Súlyos sebekkel volt tele egész teste, és sok helyről vérzett. A természet elem megsajnálta és egy pár gyógyító levelet teremtett rá, amik egyből el is kezdtek dolgozni.

Lina aztán fölrepült:
-Elegetem néztem, segítenem kell a barátaimnak! Smaragdtrix! - Átváltozott, és egyenesen Góliszton felé repült, aki épp készülte a földbe döngölni, amikor a lány "vakító fénysugár"-t küldött, ami megvakította ellenfelét. Ezután "fény bomba"-t (erősebb mint az eddigiek) küldött, de az óriásnak sikerült elkapnia, és jól megszorította. A lánynak nagyon fájt és szárnyai is eltörtek. A troll az égbe dobta, majd elrúgta az erdőbe.

Stella visszafutott szerelméhez. Együtt Áktikuszhoz futottak. Lukó "szél bombák"-at, Stella pedig hatalmas sziklákat dobott rá; amitől az óriás hamar meg is halt.

Boglárkának már igazán elege volt az egészből. Felugrott egyenesen Gólisztonhoz, aki épp megakarta ütni, amikor a sellőlány "víz bomba sorozat"-ot küldött. Amikor az arcához ért, uszonyával pofozni kezdte, majd ellenfele a földre dobta. Ekkor újra a levegőbe ugrott, és egy "hatalmas víz tömeg"-et küldött rá, ami beterítette az egész testét:
-Na lássuk.. Hát ha! - Bogi hozzáért a vízhez, majd erősen koncentrálva aztán jéggé tudta fagyasztani. Ekkor felugrott, majd uszonyával széttörve a jeget, Góliszton semmisé vált.

A tündér visszasietett a barátaihoz.

Az elemek nagyon megörültek, hogy már 'csak' egy troll van hátra. Persze csodálkoztak is Boglárka teljesítményén, aki nem nagy dolognak állította be, noha most használta először ezt a támadást és nem is tudta, hogy be fog-e válni.

A szél elem egyenesen a fővezér felé szárnyalt, de az ő "tüske zápor"-ától muszáj volt följebb repülnie. Stella is megindult, de az óriás felemelte, megpörgette, majd elhajíntotta; majd a földbe ütött öklével, és a víz elemet is 'eldobta'. Aztán Lina felrepült és "fény bomba"-t küldött, de az ellenfél "feketeség gömbje" őt is elsodorta. Lukó "széllöket"-tel próbálkozott, de nem használt. A lányok hamar visszatértek.

Eközben Gándzsu felvette kardját és visszafelé ment. A szellőlény gyorsan repült utánna, amikor a fővezér megfordult, és a fiú szívébe szúrta a kardját, de még nem engedte el. A szél elem meg sem moccant, majd vért köpött. Stella nagyon megijedt. Szerelme nevét ordította, miközben szemeit könnycseppek hagyták el. S ekkor Lukó megkapta a Smaragdtrixet (Érdekes alakja lett: Hullámzó teste, hosszú egyenes farka és újra lett keze. Illetve szárnyai ovális alakúak lettek. Igen kevés ruhát viselt, egy kis övet, a nyakán pedig egy kendőt.). Gándzsu még fel sem fogta az egészet, de a szél elem "szélvihar" nevű új támadásával a folyóba repítette a gonoszt.

A fiú leszállt a többiekhez. Szerelme röktön a nyakába borult:
-Lukó jól vagy?!
-Igen jól vagyok Stella! De most már ne sírj!
-Örülök..
-De még én, hogy! Megkaptam a Smaragdtrixet! - Szárnyalt fel örömében. -Most már letudjuk győzni Gándzsut!

Eközben Gándzsu felállt, és "feketeség gömbje"-t dobta a szél elemnek, aki egy fát kidűtve a földre huppant. Stella megijedt. De nem szerelméhez, hanem inkább ellensége felé futott; aki csak simán elrúgta.

Ekkor Mártek jelent meg, aki a természet elemet fogta.
-Mártek te jól vagy?- Lina.
-Nem annyira.. Simon segített. De most tudok valamennyire izé.. járni.- Mártek.
-Oh' értem.. - Lina elszontyolodott. (Lukó és Stella visszatértek.)

-De jó, mindenki itt van! Most végre legyőzhetjük Gándzsut!- Lukó.
-Várjatok! Annyi nem elég, hogy mindenkinek megvan a Smaragdtrix! Együtt, egyszerre, egy időben kell támadnunk, hogy legyen esélyünk a győzelemre!- Simon.
-Rendben Simon, csináljuk!
Mártek és Simon mégegyszer átváltoztak. Gándzsu "tüske vihar"-t küldött, de mindegyik elem kikerülte, majd gyorsan körbevették az óriást. S ekkor közös erővel mindenki amennyit csak tudott beleadott a támadásába. A fővezér a nagy energia tömegben nem tudott elmozdulni; majd sokszori próbálkozás után Gándzsu meghalt. Az elemek nagyon örültek. Váratlanul minden elem visszaváltozott. S ekkor elkezdett hullani a hó. A természet elem hirtelen összeesett. Barátai tudták, hogy a nagy kimerüléstől van. (Lina titkon megijedt, de nem ült ki arcára.) Mártek felkapta a hátára, majd elindultak vissza a barlanghoz.

-Sikerült!- Lukó.
-Ölelés!- Lina. Csak Bogi és Simon maradt ki ebből..
-A lényeg, hogy ennek végre vége! - Indult el Bogi.
-Dee.. Még mindíg éhes vagyok! - Tette hasára kezét Mártek, a többiek pedig nevettek.

Lassan visszaértek a barlanghoz.



***
Áktonusz miért figyelhette az elemeket?
Vajon Kova és Rita honnan ismerik egymást; és mit terveznek?
Milyen hosszú utazásról beszélhet a férfi?
Simon, hogy lehet képes olyan támadásokra amely hasonlókra a többiek nem?
Hogy folytatódhat ezek után a történet?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás