Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető



Előzmény


-Ismered őt:"ÉN"?-


0 - Ez a rész a 0. stációról, a Bolondról fog szólni. A Bolond, aki reményekkel tele neki vág az ismeretlennek, s felhőtlen boldogságában örömét leli minden egyes pillanatban. -Amikor leszületünk, s kezdetét veszi egy újabb inkarnálódásunk tudattalan, már tudjuk miért születtünk pont ide, pont most, pont ilyen körülmények között, mert (mint mindíg) a lehető legjobb helyen vagyunk a legjobb emberekkel és megtanulandó dolgokkal körülvéve. S ezután elkezdhetjük játszani ez életünk fő motivációit, melyet odafönt döntöttünk el. Természetesen nem muszáj - Bizonyos mértékig. Ugyanis sokszor mehetünk más irányba, más úton, de az utak száma is véges, de csak azért, mert mielőtt 'lejöttünk' volna, eldöntöttük a határokat, s lefektettük a játék szabályokat. A Bolond azt a pillanatot jelképezi életünkben, amikor megszületünk. Amikor újszülöttek vagyunk, még minden felhőtlen és gondoktól mentes. Ekkor még ártatlan mosolyunk és ragyogó szemünk tükrözi tisztaságunkat. Csak úgy boldogok vagyunk! Persze, mivel vannak szükségleteink, zavarhatnak kellemetlen tényezők. De önmagában mégis a kisbaba önmagával van elfoglalva (kos). Nem gondolkozik, nem bonyolítja túl a dolgokat, egyszerűen csak megéli a jelen pillanatot úgy, ahogy azt az idő elhozza. S bármilyen kellemes is lehet bizonyos szempontból ez az állapot, mégis növekedni kell, és fejlődni! Elindulni a fejlődés útján! A Bolond/Kisbaba, egész végig ezen az ösvényen halad.. S amikor már kinövi a kisbabaságot, már másabb lesz. Megmarad belső Bolondsága, de sok minden rárakódik; hogy aztán Bolondunknak legyen mit kutatni önmagában. Mert nem élhet teljes életet ezután, hogy ennyi vacak, ennyi mocsok szennyezte be ruháját. Mikor kicsik vagyunk, 'muszáj' felvennünk nekünk is a maszkot, magunkra dobni a hagymahéjakat, melyek közül igen sok értékes is! S ha felvettük a tőlünk idegen rétegeket, egy darabig 'normális' életet élhetünk.. Aztán megtörténik a váratlan csoda, s el kell kezdenünk visszanyúlni gyökereinkhez, egy új útra lépni, s megismerni önmagunkat.. A döntés a mi kezünkben van, hogy hogyan szeretnénk élni életünket. Az eszközök adottak, s a kérdés már csak az, hogy melyik úton indulunk el?.. Mert sok út vezet a hegyre, de csak egy hegycsúcs van.






Mikor Isten megteremtette a Földet, úgy alkotta meg, mint bármely más élőlényt. Sok hasonlóság lett, viszont egyediségek is kerültek bele. A Földnek is lett csakra-rendszere, mint az embernek. Ezek közül az egyik, a szívcsakra; Pilis, Dobogókő. Körülötte pedig egy nagy egység jött létre. Ez a Dunaországa. Bajorország, Magyarország, Horvát-Szlavónország, Havasalföld, Dobrudzsa, és Etelköz (Moldva). Ebben az egységben egy kisebb egység is van: a Kárpát-medence (Nagyboldogasszony országa). A négyes, a rend száma. Épp ezért is van például négy fő folyója: Duna, Tisza, Dráva, és Száva. Van négy kisebb, különleges egység: Dunántúl, Felvidék, Erdély és Közép-Magyarország. Természetesen sok csodás hely van, én most egyet kiemelek.. Pusztafalut. Mindíg, és mindennek meg van a maga feladata. Amikor Pusztafalu is (a Kárpát-medencével együtt) kialakult, Először a kilenc hegy emelkedett ki: az Orita-hegy, a Tolvaj-hegy, az Őr-hegy, a Bába-hegy, a Hársas-hegy, a (Szilóska) Szinyár-hegy(e), a Bikk, a Mejeszke, és a Magos-hegy. Mindegyik hegy gyomrából egy-egy varázskő emelkedett ki: az Orita-hegyből az Opál, mely a hitet jelképezi; a Tolvaj-hegyből a Zafír, mely a hiány jelképe; az Őr-hegyből a Rubin, ami az erő; a Bába-hegyből a Holdkő, az érzések képviselője; a Hársas-hegyből a Lazurit, az értelem jelképe; a Szinyár-hegyből a Jáspis, a stabilitás; a Bikkből a Smaragd, az egység jelképe; a Mejeszkéből a Topáz, mely a hologram jelképe; a Magos-hegyből pedig a Gyémánt, a világ jelképe. Minden varázskőhöz egy-egy pálca fonódott. A kövekben lelkek voltak; és a jelképek mellett mindegyik lélek rendelkezett egy-egy őserővel: az Opál a fény, a  Zafír a sötétség, a Rubin a tűz, a Holdkő a víz, a Lazurit a levegő, a Jáspis a föld, a Smaragd a természet, a Topáz az 'anyag', és a Gyémánt a szeretet erejével.

Mindegyik választott egy-egy élőlényt, amely megkapta a hozzátartozó varázserőt. De nem rendelkezdtek olyan nagy hatalommal, mint a varázskövek. A nyolcadik elem feladata az volt, hogy Pusztafaluban maradjon, és figyelemmel kísérje az emberiség sorsát. A kilencedik elem feladata a 'másvilágon' volt. Ő felelt a világok közti átjárkálások, a kommunikáció zavartalan áramlásában és az időbeni utazás biztonságáért és rendjéért. A hetedik, a sötétség elem volt a mindenkori 'főgonosz'. A maradék hat elemnek a feladata az volt, hogy ezzel az erővel segítsenek a többi élőlénynek, és hogy 'legyőzzék' a gonoszt. (A lehető legrosszabb, mégis egy szempontból a legjobb szó rá a legyőzés. Mert nem konkrét legyőzésről van szó, mert olyan nincs, hogy jó és rossz. Mert csak olyan van, hogy VAN!) De mivel ilyen formában gyengék, és tapasztalatlanok voltak, erősödniük kellett. Ezért hat átváltozást tűztek ki a kiválasztott elemek céljául. Majd mikor mind teljesítették a feladatukat, minden elemnek elkellett döntenie, hogy megtartja-e a varázserejét, és ezzel segíti a többi élőlényt, a világot jobbá teszi, vagy nem segít többet a világon elemként, és lemond a varázserejéről. De mielőtt eldöntenék, minden elemnek ki kell válsztani az utódott-, hogy ki legyen a következő elem. Minden elem testében egy úgynevezett elemkríeant [elemkrím] található amitől ők az akkori elemek. Amikor végeztek a feladatukkal, és kiválasztották az utódokat, ezt a kis energiagömböt kell tovább adniuk. Ezzel a következő elem is megkapja a képességeket, és neki is végig kell a feladatot csinálnia. Abban az esetben, ha valamelyik elem mégis meghalna a küldetés közben, még három napot kap arra, hogy visszatérjen az élők közé. (Itt segítséget lehet kérni a kilencedik elemtől.) Ha mégsem tér vissza az 'élők' közé, a hozzá tartozó varázskő választja ki a soron következőt.

Ezt az egyensúlyt a varázskövek, és Pusztafalu tartja fenn.


***
A Zafír miért a hiány jelképe, és miért pont a sötétséggel van párhuzamban?
A Topáz miért a hologram jelképe, és erőként, hogy kapcsolódik ide az anyag?
Miért használtam a "legyőzzék" szót?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás