Előzmény (4.részlet) -Reménytelenség


8 évvel a történet kezdete előtt 

1.nap 

A Hilló kontinensen Tűzet és Kántort elfogták. Ezt Kova észrevette és kiszabadította őket, Ritával (régi barátai Kovának) együtt. Viszont már késő volt. Madarakká vátoztak, és Tűz-Kacsa tűz erőt is kapott. A szél elem befogadta őket.

Eközben a Csipp kontinens egy erdejében Mirian épp leszállt, akit szerelme várt:
-Szia!
-Szia! - Megcsókolta. -Jó újra látni.- Tregon.
-Tegnap is találkoztunk.
-Akkor is. - Megfogták egymás kezét, és sétáltak a nagy fák között. -Bár örökre együtt maradhatnánk..
-Jó is lenne..
-De én már annak is nagyon örülök, hogy mindennap láthatlak.
-Én is.




Az egész délutánt az erdőben töltötték.
Egy kicsit olyan volt, mint mikor régen a hegyekben járkáltak. Nagyon jól érezték magukat! Újra felhőtlen szeretet költözött szívükbe! Minden olyan pompás, olyan tökéletesnek látszott. Mintha ha nem is történt volna meg a baljós sorozat.. Kívülről szemlélve igazán boldognak tűntek.. De belülről, igazából még maguk sem tudták mi lesz, csak egyszerűen örültek egymásnak! Annak, hogy most újra együtt lehetnek! Igazából belül nem oldódtak meg a múlt gondjai, mégsem törődtek velük. Talán mert nekik akkor az volt a legfontosabb, hogy újra együtt vannak, és újra foglalkozhattak egymással! S csupán ennyi elég volt számukra, hogy érezzék az egymás iránti mély szeretetüket!

Majd pár óra után megálltak.
-Most mennem kell.. Szia Mirian! Szeretlek!
-Én is szeretlek! Szia! - Hazament.

Tregon mikor visszaért, Krákenn Sztór kinyújtott kezében egy kehely volt:
-Tessék Tregon, ezt idd meg! Ettől új erőre kapsz majd!
-Köszönöm. - Elvette, megitta, és elkezdett remegni a keze. A kelyhet eldobta, és a padlóra támaszkodott két kezével. Az egész teste reszketett, rázta a hideg, és a fejébe nyílalt. -Mit tettél velem?!
A trón mögül előjött Letil (egy rongyos ruhába öltözött öreg ember):
-Az egy olyan oldat, amelytől elveszíted a szerelmedet! Pontosabban már nem leszel szerelmes, és nem is ismered fel 'őt', ha találkoztok is, de ő sem fog felismerni téged!
-Szemetek!- Tregon.
-Ezt csak a te érdekedben tettük.- Krákenn.

Éjfél körül a főbázison megjelent Lírszton [Lírsztón], kezében egy emberrel.
-Hát te meg ki vagy?!- Krákenn.
-Lírszton vagyok. Krákenn Sztór.. A híred bejárta a vidéket, hogy te lettél a szörnyek vezetője az új sötétség elem.
-Mit akarsz?
-Üzletet. Hoztam neked egy embert. - Letette. -Hallottam kell a seregedbe. Nos, majd még a közel jövőben felfoglak keresni és segítek neked az elemekben, de most szeretnék kérni egy kis varázserőt. Csupán annyinak jöttem, a Tirol-Triád bolygót hagyd meg nekem.
-Érdekes ajánlat. Legyen. - Adott a Zafír varázserejéből.
-Köszönöm. - Távozott.


2.nap

Másnap hajnalban Kova kiment a ház elé egy kicsit sétálni. Egyszer csak a fűben meglátott egy kislányt. Stella volt az, Tárá gyermeke. Bevitte a házba, és csak ott tért magához. Mivel nem tudta, hogy hol is vannak szülei, a szél elem örökbe fogadta. (Az, hogy, hogy is került ide a kis Stella, az majd később kiderül a történet során).

Mirian újra megjelent azon a helyen, ahol tegnap találkoztak. Órákig várt, de szerelme nem jelent meg. Nem értette mi történhetett. Hisz épp azt beszélték meg, hogy most már találkozni fognak mindíg. Ráadásul azt nem mondta volna, hogy a mai nap nem lenne jó neki. Egy kis ideig idegeskedett, majd magában megharagudott rá. Még ő sem értette, de valamiért mégsem foglalkozott már vele. Inkább visszateleportálta magát, s többet nem tért vissza e helyre.


Közben a Csipp kontinensen lévő bázison Krákenn Sztórhoz Szörny Ella lépett be:
-Miért hivatott?
-Nos, pár év és elkezdem a tervem. Addig is elő kell készülni! Kova ellen ott lesz a felesége és a fia, Lukó. A gyermek érzéseit összekötöttem az anyjáéval. Így ha a nőt bántom, a fiút is. És ha a nőt megölöm, a fiút is megölöm! A föld elem szüleiről már most gondoskodtam, de ezenkívűl egy varázsszer is a testébe került, amit Letil kevert ki. Ettől pedig vak lesz az érzései és tettei területén. A víz elemmel nem foglalkozok, mert azt már más úgyis elintézte! - Nevetett. -Egyenlőre még nem tudom Gibárt kinek fogja odaadni az elemkríeamt.. A természet elemet minél hamarabb meg kellesz keresni. A fény elem pedig.. Oh' hát róla is gondoskodni fogok! Elsősorban a nagymamáját tüntetem végre el az útból, és a szüleinek csak idő kérdése mikor halnak meg!
-Jó terv!
-Még van mit rajta simítani, de minden a tervem szerint fog alakulni!



***
Ki lehet Lírszton?
Mirian miért dönthetett úgy, hogy többé mégsem tér vissza a megbeszélt helyre, amikor csak egyszer nem jött el Tregon, s annyira szerette?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás