3.rész: Meglepetések: 1.nap - Információk


3.rész: Meglepetések


3 - Az ikrek csillagjegy, mely a változatosságról, az érdekességről, a gondolatokról, a szellemiségről, a kommunikációról, az információkról, a mozgásban lévőségről, a sportról, a közlekedésről, a kiváncsiságról, a két oldalúságról, a gyorsaságról, a kapcsolat teremtésről, a könnyedségről, a rugalmasságról szól. Ő Hermész, aki az üzeneteket villámgyorsan továbbítja is. Egyszerre két személyiség egy lélekben. Az egyik a folyton mozgásban lévő, sportos, bulizós, táncolós, színpadnak élő, rohanós, folyton barátokkal lévő, utazós, kiváncsi, egyszerre száz dolgot művelő, optimista személyisége, a másik az otthon ücsörgős, csöndes, nyugodt, tv-t néző, könyv olvasó, nagyon okos, jól informált, alvós, és állandóan a gondolataiban járó személyisége. Ebből a kettőből lesz aztán egy egész.

(9) - Szemben lévő csillagjegy a nyilas, mely szintén kettős jegy, a hitről, a filozófiákról, a vallásokról, az Isten-képről, a bölcsességről, a nagy utazásokról, az optimizmusról, a sportról, a bulikról, a fényről, a reményről, a bőségről, a nagy célokról, a fókuszról, a változatosságról, a játékosságról szól.

E két érdekes és nagyon hasonló analógiáról fog szólni ez a rész.


1.nap


Nagy hó volt. Már nem hullott. Sőt! Sütött a nap! De egyenlőre még nem olvadt el a hó.

A barlangban Emma korán felsírt. Édesanyukája megnyugtatta és adott neki tejet. Máris boldogabb lett. Aztán a szél elem is felébredt és szerelméhez ment:
-Jó reggelt! - csókolta meg.
-Jó reggelt!
-Appa! - A kislány négykézlább odament apjához, aki az ölébe vette.
-Kislányom! Lassan járni is megkéne tanulnia, nem?
-De igen. Már próbálkozott vele egyébként.
-Igen? Örülök neki!

Pár perc múlva a többiek is befejezték az alvást. Mártek ahogy kinyitotta szemét, már rohant is ki, és hozott mindenkinek gyümölcsöket. Leült és csak tömte magába. A többiek is reggeliztek.

-Akkor most hogyan tovább? Most, hogy legyőztük az óriásokat is, tovább megyünk?- Lina.
-Háát.. Nem is tudom..- Stella.
-Ezt most Emma miatt mondod?
-Igen. Nem tudom mi legyen.. Szerintem Emma még túl kicsi egy ilyen utazáshoz.
-De itt vagyunk vele és vigyázunk rá!- Lukó.
-Még aludnék rá egyet.
-Jól van.- Lina.
-Húú! Megint megyünk! - Kiáltott fel Mártek, miközben még mindíg reggelizett.
-Egyébként hova is akartok menni? - Lépett előrébb Boglárka.
-Ezt, hogy érted?- Stella.
-Hogy érteném? Úgy ahogy mondtam. Hova és miért szeretnétek menni? Azt se tudjátok, hogy egyáltalán mi a feladatunk.
-Na és te tudod?!
-Nem. Természetesen én sem ülnék itt. Viszont akkor lenne fogalmam arról hova is akarok menni. Én részemről.. Holnapra eldöntöm mit szeretnék, majd közlöm.

Ekkor érkezett meg Kova mester, Tűz-Kacsa, Kántor Madár, Villám-Kígyó (Régen Szikrázó Kígyó volt a neve.), Seherezádé és Rigó Rita. A barlang 'szájánál' megálltak.
-Sziasztok!- Kova.
Az elemek meglepődtek, majd észrevették a kígyót.
-Kova mester ez a kígyó (!)..- Lukó.
-Nyugalom! Már jó.
-Ssssz.. Úgy bizony! Ne féljetek! Segíteni jöttünk!- Villám-Kígyó.
-Segíteni? Mi? Hol? Hogy? De.. - Mártek egyenlőre nem értett semmit. Csak forgolódott jobbra balra.
-Most..-Lukó
-Na nyugalom fiatalok! - A 'vendégek' beljebb fáradtak és leültek. -Elsőnek is, az óriásokkal mi a helyzet?
-Meghaltak.
-Remek! És a Smaragdtrix?
-Most már mindenki megkapta azt is!
-Nagyon jó! Akkor most már minden készen áll! Nos, el kell mondjak valamit! Figyeljetek!




A világon van hat varázskő! A Jáspis, a Smaragd, a Rubin, az Opál, az Ametiszt és a Gyémánt. Ezek szét vannak szóródva a Wiechiesup [Visiáp] bolygón, és mindegyiket egy-egy szörny őrzi. A Jáspis az Ézaki-sarkon van és egy Rozmár szörny őrzi. A Smaragd a Tilor kontinensen a Szángárá-sivatagban található, amelyet egy Skorpió szörny véd. A Rubin kint van a világűrben egy fekete-lyukban és egy Hegyi macska szörny őrzi. Az Opál az Íil kontinens mély dzsungelében egy meredek hegyen van elrejtve, és egy Madár szörnyeteg  vigyáz rá. Az Ametiszt a Pallán-tenger egyik szigetén van, amelyet egy Medúza szörnyeteg őriz. És végül a Gyémánt, mely a Kezúr kontinens Petteg-félszigetén lévő vulkánjánál van, amelyet egy tűz-lény szörnyeteg védelmez. Nem lesz egyszerű, könnyű; de muszáj, és tudom, hogy sikerülni fog. Épp ezért kértem meg Seherezádéékat, hogy tartsanak velünk, hisz segíthetnek. Továbbá az, hogy már megkaptátok az Ékkő- és a Smaragdtrixet, jó teljesítmény, de az igazi elemek, ennél sokkal erősebbek. A következő átváltozás pedig amit megfogtok kapni, az a Rubintrix lesz! Ezt akkor kapjátok majd meg, amikor veszély helyzet van, és hirtelen nem tudjátok mit kéne csinálni. Illetve akkor is, ha egy csata közben nagyon vesztésre álltok, de kitartotok és a végsőkig küzdötök. Az eddigi erőtök növekedni fog, és konkrétabb támadásokra is képesek lesztek ezentúl. Az átváltozással együtt mindenki fog kapni egy-egy kardot. Továbbá egy úgynevezett kis lebegő tárolót, melyben 'elempor' van. Ezzel a porral pedig egyszer kívánhattok ami természetesen valóra is válik. De főleg azért is vannak kételyeim, mert itt van Emma.
-Kova mester.. Ha muszáj.. Én vigyázni fogok a kislányomra! Megvédem őt! Semmi baj nem fogja érni! És nem fog hátráltani sem! - Határozottan lépett fel a föld lány.
-Rendben. Akkor holnap indulunk! A mai nap egy pihenő nap. Ha nincs kérdés, akkor remélem mindent megértettetek! - Felállt, és otthagyta a társaságot.

-Ez már izgi utazás lesz! - Nevetett a tűz elem.
-Na most, hogy nem kell tovább kérdezősködni én leléptem! - Indult kifele a sellőlány.
-Hova mész?
-Az mindegy neked! - Majd felugrott.

Simon az erdőbe gyalogolt, szokásos helyére. Még mindíg nagyon rosszul volt. Leült meditálni, és elkezdte meggyógyítani magát.

Mártek, Seherezádé, Villám-Kígyó és a madarak a gyümölcsösbe sétáltak.

A kis család és Lina pedig a barlang előtt, a már elolvadt területen voltak. Épp járni tanították Emmát. A kislány hamar tanuló típus volt, és habár még sokáig nem is volt képes menni, szülei nagyon büszkék voltak rá. Aztán egyszercsak Emma majdnem elesett, de Lina megfogta:
-Hopp! - Mosolygott a kislány.
-Majdnem!
Ekkor eszébe jutott Stellának az, hogy tegnap teljesen egyedül volt hagyva a 'kicsinye'. Úgy gondolta, ez a tündér hibája, hisz ő jött érte, és neki kellett volna itt maradnia. Odaszaladt hozzá:
-Na mégegyszer nehogy meglássam, hogy a gyerekemhez érsz!
-Hogy mi?! - Lina felállt. Meglepődött, mert nem értette hirtelen mi baja lehet Stellának. -Ste..
-Most azonnal menj el a gyerekem közeléből!
-Mégis mi rosszat tettem most?
-Ne mond, hogy nem tudod! Tegnap te jöttél még szólni és nem nekem kellett volna itt maradnom vele, hanem neked! Persze te jöttél vissza harcolni! Pedig felesleges volt! Így se segítettél sokat!
-Nem értelek Stella.. Miért lennék én a hibás mikor nem az én gyerekem Stella..
-Persze most meg fogd rám!
-Na jó lányok, ezt  most fejezzétek be! - Lépett közéjük Lukó. A föld elem megfordult és Emmához ment. -Bocsáss meg! Nem tudom megint mi baja van.
-Hát én se! De velem ne viselkedjen úgy mintha én lennék a hibás! Pedig semmit se tettem..
-Tudom. Majd megpróbálok vele beszélni.
-Rendben. - A tündér inkább Mártekékhoz ment, Lukó pedig visszaszaladt szerelméhez.

Eközben Boglárka épp egy 'kisebb' szörnyet ölt meg egyik tőrével. Ezután egy folyó parthoz ért. Megmosta arcát, majd épp készült beleugrani; amikor megjelent Kárnthi:
-Újra találkozunk..
-Hm. Már kezdek hozzá szokni.
-Ennek örülök!
-Hm. Csak addig örülj míg le nem vágom a fejed!
-De nagyra tartja magát valaki.
-Na csatázunk, vagy minek jöttél?!
-Látom hiányoztam.
-Te? Sose! - Aztán a sellő feléje ugrott, miközben egy tőrt vett elő; de ekkor a szörnyeteg a lány mögé teleportálta magát és egy kardot dobott a hátába, amitől a vízbe merült.
-Túl kiszámítható vagy!
Ekkor Boglárka átváltozva tőrt föl a folyamból, és egy nagy "víz tömeg"-et zúdított ellenfelére, akit ugyan elkapott a támadás, de egy szempillantás alatt már a lány mögött volt. A sellőlány ekkor megfordult és "víz bomba"-val a földre küldte. Mikor a földre ért, elindult ellenfeléhez, aki váratlanul felugrott a magasba és "víz sugár"-t küldött. A lány gyorsan kitért előle, de egy másik ilyen támadás eltalálta, és hátra esett. Kárnthi ezután röktön a lányhoz teleportálta magát, és épp készült a kardjával lecsapni; amikor a víz elem uszonyával kicsapta a kezéből a fegyvert, és felugorva beütött neki. A szörny ekkor ellenfele hasába rúgott egy nagyot, majd "víz sugár"-ral az égbe repítette. De a másik pillanatban Bogi már ellenfele háta mögött volt és "víz bomba sorozat"-ot, majd egy nagy "víz bomba"-t dobott; amit ellenfele nem tudott kikerülni és hátra sodródott. Ezután a sellőlány egyenesen a szörnyhöz tartott, aki felegyenesedett és egy "víz zuhatag"-ot küldött a lányra; akit a folyóba repített a támadás. Kárnthi gyorsan a vízbe vetette magát, majd "víz rengeteg"-et küldött, amit sikerült Boglárkának kikerülnie, és épp támadott is volna, amikor ellenfele ő hozzá teleportálta magát és a hasába ütött egy nagyot, majd felrúgta az égbe. Ekkor a gonosz utánna eredt, de a lány "víz bomba sorozat"-tal visszaküldte őt a folyóba. A víz elem épp megfordulni készült, amikor Kárnthi megjelent mellette, és "vizes ököl"-lel a sellőbe ütött, amitől az erdőig repült. A gonosz utánna ment. Egyszer csak az egyik fa mögül Boglárka "víz bomba"-t dobott, amitől a szörny a földre került.
-Na most..
-Értem.. Majd még találkozunk Boglárka.. - Felállt és elteleportálta magát.
-Hm. Ő tudja. - A víz elem visszaváltozott, majd a folyóba ugrott.

Nagy részt egész nap csak pihent az egész társaság.
Kova mestertől mindegyik elem és Emma kapott egy-egy szütyőt, melyben egy-egy tőr és egy kis pénz volt.
Mártek és Lina összebarátkoztak Seherezádéékkal.

Estére megvacsoráztak és lassan mentek aludni. Stella még megszoptatta kislányát és elaludtak.

Kántor Madár és Tűz-Kacsa még kint maradtak a gyümölcsösben.
-Hát én nagyon kíváncsi leszek erre az utazgatásra! Én nekem egyébként nincs sok kedvem menni.. Ki tudja mi lesz.- Kántor.
-Szerintem jó kis móka lesz!
-Móka??!
-Mármint tudom, hogy nem szórakozás, de attól még jó lesz, és nem kell aggódnód!
-Nekem akkor se tetszik.
-Boglárka miatt?
-Dehogyis! Hagyjál már vele! Nem érdekel már!
-Jó nyugi! A barátom vagy, nekem elmondhatod!
-Háát.. Kicsit zavar amúgy, igen. De segítek..
-Felejtsd el!
-Már elfelejtettem!
-Hát te tudod! De egy biztos! Jó kaland lesz!
-Te csak a kaland miatt jössz?
-Igen. Vagyis segíteni is, de leginkább azért, mert így sok helyet bejárhatok és egy csomó élményem lesz! Már alig várom! Te miért szeretnél annyira itt lenni? Vagyis az elemekkel utazni?
-Mert én segíteni akarok nekik! Mert azok ellen harcolnak akik ilyenné tettek!
-Igaz.. De nekem jó így! Nézd a pozitív oldalát! Legalább tudok repülni és tüzet is!
-De nem hiányzik a régi tested?
-Már nem annyira! De jó így is!
-Pedig jó lenne ugyan olyannak lenni.. Én azért akarok az elemeknek segíteni, mert lehet, hogy így újra ember leszek!
-Jaj hagyad már! Boglárkának is köze van hozzá, nem? Őt is akarod segíteni!
-Inkább menjünk be!
-Jó! - Nevetett Tűz.

Mit is vehetünk észre? Azt, hogy a két madár nagyon másképp gondolkodnak. Kántor, aki a múltjából elszenvedett sérelmeket egyszerűen nem képes feloldani, mert nem úgy áll az egészhez. Teljesen belemerült problémáiba, és nem látja a kivezető utat. De nem is keresi! Mert annyira elvakítják a múlt képei, hogy nem is képes más fele tekinteni. S csak ezt látja.. A folyton ismétlődő múltját, melyet ő, saját magának generál. Hisz az életünket a gondolataink, az érzéseink, a döntéseink, a mintáink, a félelmeink, a vágyaink, és a sorsunk irányítja, legalábbis mindaddig, míg fel nem ébredünk a valóságba.. De amíg nem leszünk kíváncsiak, s míg nem lesz hiány-érzetünk a nagy egész felé, hogy valami töredezett; akkor sosem találhatjuk meg a semmiben a mindent!

Ezután a két madár a barlangban lefeküdt aludni.



***
Villám-Kígyó hogy lehet jó?
Kova miért csak most mondja el az elemeknek, hogy a varázsköveket fel kell keresni?
Stellának megint, mi baja lehet?
Emma jelenleg, hogy érezheti magát?
Simon, hogy gyógyíthatja magát?
Mit gondolhatunk a két fiú madárról?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás