2.rész: Emma: 5.nap - Betegség


5.nap


Másnapra a vihar elállt.

Reggel Simon egész teste vörös lett. 'Gyulladt meg' és remegett. Kívűlről is látszott raja, hogy rosszul van, de igazán 'csak' legbelül volt borzalmas állapotban.

Nemsokára a többiek is felébredtek, felvették új ruháikat, s ekkor észrevették rosszul lett társukat. Körbeállták. Lina egyből kétségbeesett. Félt, hogy Simonnak valami nagy baja lehet. Leguggolt mellé:
-Simon! Simon mi a baj?! - Nagy nehezen aztán kinyitotta a szemét.
-Lina.. Hm.. - Alig bírt beszélni.
-Tudunk valamiben segíteni?! - A tündér aggódó szemekkel figyelte a fiút, s remélte, hogy hamarosan jobban lesz. Aztán összeszedte magát és a szütyőjéből kivett noteszből megmutatta azt a virágot, amelyet elkellett hozniuk.
-Ezt.. - Majd egy térképet is adott. -Északnyugatra mönyjötök, és a Kleih-folyót kövessétök. Utánna egy sziklás részön lesz ni'!
-Ez majd meggyógyít? - Nézték a rajzot.
-Igen..
-Juhú! Megint futunk és eszünk, és újra jó muri lesz! - Ugrott fel a tűz elem, majd ki is futott.
-Rendben, elhozzuk neked!- Lina.
-Te maradj itt! Hamarosan jövünk! - Lukó elbúcsúzott szerelmétől.
-Rendben. - Megcsókolta és elindultak az erdőbe. -Kimegyek enni.. - A gyümölcsös fákhoz sétált, s evett. -Jajj, most feltudnám falni az egész erdőt! - Nevetett. -De, Lukó még mindíg nem mondta el, mi is a baja, ami eléggé aggaszt.. Már rá fogok kérdezni..

Eközben Boglárka felébredt. Mintha nem is történt volna semmi, elindult:
-Ha jól sejtem ez lesz a Hemper-folyó. De.. - S ekkor megjelent a 'köd'. -Szóval egész végig itt voltam; mégis ez egy másik síkon van. Ha jól tudom, erről a helyről még egy élőlény sem jutott ki élve.. Na majd most ez megváltozik! - A folyót követte. -Hm.. Tök mindegy, csak találjam meg azt a növényt!

Az erdőben Lukóék aztán elérték a Kleih-folyót, s futni kezdtek, hogy minél előbb megtalálják a virágot.




Simon összeszedte az erejét és lassacskán arra a helyre vánszorolta magát, ahol az elixíreket szokta készíteni. Itt aztán próbált ellen állni a fájdalomnak, de nem sikerült neki. Úgy érezte, hogy az egész teste mindjárt szétszakad. Fájdalmában hatalmast üvöltött; majd hirtelen összeesett, s megse mozdult.

A trollok bázisán közben Gándzsu egy új tagot hozott a csapatba:
-Ő itt Ákktroll! Mostantól a csapat része! Ismerkedjetek össze, nekem dolgom van! - Kiment a házból, és elteleportálta magát.
-Hát nem vagy valami nagy..- Áktikusz.
-És az baj?! - Ült le az új csapat tag.
-Figyelj csak, neked milyen öklöd van öcsi?!- Góliszton.
-Ilyen.. Nem tetszik?!
-Hallod te kölyök vagy! Nincs még bunkód! - Röhögték ki.
-De mégis itt vagyok, szóval nem vagyok gyenge! - Bement a szobába.
-Na majd azt meglátjuk!

A nap folyamán Boglárka ahogy ment, egyre sűrűbb lett a köd, s alig látott előre. Ekkor egy két lábon járó, kemény börű szörny jelent meg előtte, akinek a hátából és végtagjaiból orrszarvú féle tüskék álltak ki; s egyre közeledett. A lány aztán észrevette és megállt:
-Te meg mit akarsz?
-Azt.. Az erőt, amely belőled árad!
-Hm. Az sose lesz a tiéd. - S ekkor a sellő felugrott, de a szörny gyorsabb volt és tüskés könyökével leütötte. A lány nem értette, hogy hogy is történt ez. Ekkor ellensége épp feléje zuhant, amikor az elem uszonyával megcsapta; de ő ezt vissza is ütötte, és Boglárka hátra esett. Felálltak. -Büdös szörnyeteg, látom régóta lehetsz itt. De nem számít. Így is megöllek!
-Majd meglátjuk..- Reiber [Rejbej].
Mindketten megindultak a másik felé. A sellő "víz bomba sorozat"-ot küldött, amit ellenfele kikerült és épp leütni készült; amikor a lány megfordult és "víz tömeg"-gel az égbe repítette. A víz elem a földre érkezett és körbe figyelt, mivel alig látott valamit is. Ekkor Reiber tüskéket dobált hátulról. Ezt a lány még időben észrevette, felugrott; de ekkor szembe találta magát ellenfelével, aki hasba rúgta, majd öklével az égbe ütötte őt, és utánna ugrott. Boglárka megfordult maga körül, majd mikor már majdnem eltalálta Reiber, két tenyeréből vizet bocsátott rá. A szörny a földre esett. A sellő leérkezve elővette tőrét, és épp a gonosz szívébe kezdte szúrni, amikor ellensége kiverte a kezéből a tőrt, s a lány mellkasába fúródott. Mellei véreztek, ami fájt neki, de nem mutatta ki. Aztán Reiber meglendítette a tüskés karját, de a víz elem egy "víz gömb"-öt dobott a szörny fejére, megfogta a kezét, átfordította; majd felugrott és vele együtt vitte a levegőbe ellenfelét is, akit itt elengedett; majd innen összeszedve minden erejét egy víz gömbbe zárta és egyenesen a szörnyre irányította. De ekkor a gonosz felugrott, és a lány hátába ütött és követte őt. Ekkor a sellő megfordult, megfogta ellenfele karját és egyenesen a még lefele zuhanó erő-gömbbe dobta. Reiber a földön hevert, mozdulatlanul. A sellőlány leérkezett a földre:
-Na, ezzel is megvolnánk! - Megfordult, majd kihúzta mellei közül a tőrt; eldobta és folytatta útját.

Esteledett.

Egész nap kereste a virágot, de nem találta. Egy két szörnnyel találkozott még, de azokat pár tőrrel megis ölte. Elfáradt. Újra a Hemper-folyóval 'találkozott össze', s itt lepihent.


Lukóék egész nap meneteltek, és már eljutottak a sziklás részhez, amit a természet elem mondott, de még volt egy kicsi hátra. Az útról egy kicsit letértek, és a bokrok közé ültek. Mártek ahogy meglátta a gyümölcsöket, röktön 'éhes lett'. Nevettek.
-Remélem minden rendben van Stellával..- Lukó.
-Nyugi, biztos jól van. És már én is nagyon várom  a picit. Nagyon kíváncsi vagyok már.
-Már mi is nagyon várjuk. De amit Bogi mondott..
-Hogy nem egy elemnek való a családalapítás?
-Igen. Lehet igaza van..
-Nem tudom. De az biztos, hogy egy kisgyerek mindíg jó!
-Köszi Lina!
-Szívesen!
-Kaja! Kostoljátok meg ti is, nagyon finomak! - Mártek társainak is hozott ennivalót.
-Na, de szerintem ezt már tegnap megbeszéltük.
-Igaz.. Köszönöm mégegyszer!
-Szívesen.
-Én vagyok a legéhesebb a világon! Ti kértek?
A két elem nagyot nevetett. Megvacsoráztak, majd lepihentek.

Közben Stella a barlangban Lukóra gondolt:
-Lukó.. Bár itt lenne.. Annyira hiányzik. És még mindíg nem tudom, hogy mi is a baja. Miért nem kérdeztem meg ma reggel? Valahogy, úgy érzem, picit eltávolodtunk egymástól. Muszáj lesz vele beszélnem, minél hamarabb!

Este a fény elem sétált egy keveset, majd megállt, és az égre nézett fel:
-Simon! Mondd, hogy minden rendben lesz, és hogy meggyógyulsz! - Lina szemeiből könnycseppek szaladtak végig arcán, miközben a szél hevesen dobálózott hajával.



***
Simonnak mi baja lehet, hogy már szemmel láthatóan nagyon rosszul van. És vajon mitől lehet ez?
Mit tervezhet Bogi?
Stella, hogy viszonyulhat jelenleg Lukóhoz?




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás