1.rész: Együtt a csapat: 16.nap - Rend


16.nap


Mivel egész este hullott a hó, reggelre az egész táj fehér lett. Stella felébredt, s egy hópehely esett az orrára. Felállt. Elcsodálkozott a tájon. Felbresztette a többieket is, hogy ők is lássák. Örültek a télnek. Lina és Simon a diófánál álltak, Lukó és Stella pedig picit távolabb. Megfogták a másik kezét, s egymásra néztek. A 'háttérben' pedig lassan hullott a hó.
-Stella.. Bocsánat, hogy tegnap annyira erősködtem.. Nem akartam.
A föld elem elmosolyodott:
-Hm.. Semmi baj!
-Szeretlek Stella!
-Én is szeretlek Lukó! - S megcsókolták egymást.
Ezután, lassan tovább indultak.

Eközben a gonosz tündér elindult Gufuttal, Repülő Bikával, Mártekkal, Boglárkával és a robotkatonákkal a nagy hóban.

Ahogy mentek, Stella felült szerelme hátára, Simon pedig Lináéra, s a levegőben folytatták útjukat.



De ekkor Lukó szárnykezei megdermedtek a hidegtől, ő maga elájult, lezuhant, s a nagy hóba süppedt. A föld elem röktön leszállt róla és felfordította. Aggódott szerelméért. Simonék is leszálltak. A szél elem nem tért magához. Stella nagyon megijedt. Nem tudta mi fog következni. S ekkor Lukó megkapta az Ékkőtrixet. (Az elem szinte egész teste megváltozott. Teste közép hosszú volt és külön szárnya és keze lett. Külön ruhája is lett, amelyből oldalt két hosszú fonat lógott le.) A szél elem máris jobban lett. Egyből magához tért, s fölrepült a levegőbe. Örült, hogy végre megkapta azt, amire már nagyon vágyott. A többiek is megkönnyebbültek, hogy jobban lett.

De ekkor az erdő szélén lévő havas réten, megérkezett Szörny Ella és a bandája. Simonék meglátták őket, s kirohantak hozzájuk. Lina,  Simon és Stella átváltoztak Ékkőtrixé. A gonosz tündér visszateleportálta magát a repülő erődbe.

Aztán a katonák megindultak. A fény elem röktön felrepült, aztán "fény golyók"-kal és "fénybombák"-kal (Az előzőkhöz képest tízszer erősebbek a támadásai.) tizedelte a katonákat.

Repülő Bika egyből a szél elemhez repült és felakarta döfni, de a fiú gyorsan a gonosz mögé került és sorozatosan ütni kezdte. Aztán a bika felrúgta lábával. Az elem pördült egyet, majd "széllöket"-tel elkezdte a földre irányítani, mikor Repülő Bika picit eltérítette a támadást és az elemmel együtt a hóba süppedt. Itt a szörny  taposni kezdte a fiút, aki hirtelen kirepült alatta és "széllöket"-tel a levegőbe dobta. De ekkor a szörny az elem mögé teleportálta magát és egy fának rúgta. Utánna ment, fölrepült és egyenesen Lukó felé repült, hogy megdöfje, viszont a szél elem még idejében magához tért és fölrepült. A fiút aztán meglepetés érte, mivel a gonosz még idejében észrevette, megfordult és elkapta az elemet. Vitte tovább az erdőben, szarvaival. Ezután a fiú beleütött a bika tokájába, s az lelassult. "Széllöket"-tel a földre, majd a levegőbe küldte. Ezután a szörnyhöz repült és egy 'nagy' "szél golyó"-val a szívébe találva földre nyomta, s ettől Repülő Bika meghalt. A szél elem ezután fölszállt és egyenesen a robotkatonákhoz sietett, s őket pusztította.

Stella pár katona megölése után röktön szembe került Gufuttal. A szörny fölugrott. A föld elem egy elég nagy és éles sziklát dobott el. A gonosz gyorsan a lány mögé került teleportálással és éles karmát belészúrta, majd másik kezével átkarolta. Stella hátába egy mély seb keletkezett, ami nagyon vérzett. Fájt ez neki, de próbált erőt venni magán. Gufut aztán a földre dobta és folyamatosan ütni kezdte, míg az elem váratlanul a szörny képébe rúgott és felállt. Ekkor "föld golyó rohamot" indított, amit ellenfele nem tudott kikerülni és tovább sodródott a levegőben. Ezután Stella utánna repült és "szikla ütés"-sel a földbe küldte. Leakart szállni hozzá, de ekkor a gonosz, a lány fölé teleportálta magát és karmával csak jobban kimélyítette ellenfele sebét, miközben a földre ütötte. A föld elem gyorsan visszaugrott a levegőbe. Gufut megütni készülte az elemet, mire ő egy sziklát dobott el, de a szörny a lány mögé került. Stella még időben észrevette, hogy hátulról támadni készül az ellenség, és a fordulással együtemben leütötte a földre. A föld elem följebb szállt és egy 'hatalmas' éles sziklát teremtett, amit a szörnyre dobott. Gufut testét átszúrta a szikla és meghalt. Stella a földre esett. Legyengült sebesülése miatt és autómatikusan visszaváltozott.

Simon Boglárkával került szembe. A sellő röktön a másik elemre  ugrott és a levegőbe pofozni kezdte; mire a fiú hasba ütötte a lányt; aztán Boglárka uszonyával állon verte és ellenfele "tüske roham"-ot küldött, amitől a lány arrébb sodródott, majd a földre érkezett. A természet elem fölrepült és "levél pengék"-et dobott el, amit Boglárka kikerült; majd fölugrott és "víz bomba"-val távolabb repítette ellenfelét, aki aztán a földre érkezett. Ekkor a sellő elővette tőrét és elem társa felé ugrott. A fiú behunyta szemét, s mikor a lány hozzá érkezett, egy szempillantás alatt megfogta azt a kezét, melyben a tőrt tartotta, majd pörgetni kezdte. A víz elem aztán eldobta a tőrt, amit Simon kivédett egy kézmozdulattal; és a sellő a földre küldte uszonyával ellenfelét. Ezután felugrott és "víz bomba"-t küldött feléje. A fiú kinyitotta szemét és felrepült, közben kikerülte a lány támadását; aki röktön elindult feléje és "víz bomba sorozat"-ot küldött rá; amire Simon pár levelet dobott, majd gyorsan odaért. Ekkor Boglárka ütni készült, a természet elem pedig "tüske roham"-ot küldött. Végül a sellőlány a hóba ütötte le a fiút; a víz elem pedig kikerülte Simon támadását. Boglárka aztán egyenesen az elem felé száguldott, mire ellenfele nyugodtan felállt, elővette az egyik levélbe csomagolt főzetet és a lánynak dobta, amit ő már nem tudott kikerülni, s a földre huppant. A víz elem testét lassan átjárta a szer és Szikrázó Kígyó átka megtört. Magához tért, s egyből felegyenesedett. Simon odament hozzá:
-Boglárka, mondjad jól vagyol?
-Igen. Gondolom ez a te műved, köszönöm..
-Szívesen. Most pedig gyerj; és segítsél! - A sellőlány átváltozott, majd előre futottak a többiekhez.

Eközben, ahogy Lina a katonákkal harcolt, a tűz elem egyszercsak útját állta és "tűz golyók"-at dobált ellenfelére; amit a lány ügyesen kikerülte, felszállt és a fiú hasába rúgott. Aztán "fény bomba"-t küldött, amit Mártek kikerült és a földre ütötte Linát. Majd a tündér ahogy felrepült, vitte magával a gonosz elemet és felrúgta az égbe.
Ekkor Simon földobta a másik főzetet, amit a lány elkapott. Gyorsan ellenfeléhez repült és rádobta a szert. Mártek aztán lezuhant a földre és ő is magához tért. Egyből felpattant, körülnézett és mosolygott:
-Juhúú! Sokan lettünk itt! Lehet játszani! Akkor.. jajj... Ékkő..trix.. izé... - Mártek átváltozott és röktön a katonákhoz rohant, akiket "tűz bombák"-kal tizedelt.

Lina leszállt Boglárkáékhoz, akik elcsodálkoztak a tűz elem személyiségén.
-Fantasztikus lesz a további utazásunk, én már érzem..- Bogi.
-Hmm... Egy vízöntő-bika-ikrek..- Simon.
-Nem hittem volna, hogy a tűz elem ilyen lesz..- Lina.

Közben Lukó az erőd felé repült, de mivel Szörny Ella sötét aurával védte körbe, a szél elem nem tudott közelebb férkőzni az ellenséghez; így aztán végezetűl összeszedte minden erejét és az egész 'járművet' elfújta eddigi legnagyobb "széllöket"-ével.
Ahogy a szél elem visszatért a többiekhez, Mártek az utolsó katonával is végzett. Akik később 'érkeztek' a csapatba, bemutatkoztak a tűz elemnek. Mindenki visszaváltozott.

Ekkor Lukó észrevette szerelmét, s röktön hozzá sietett:
-Stella! Mi a baj?!
-Lukó! Gufut.. A hátam nagyon sebes lett.
-Semmi baj, Simon majd meggyógyít! - Felkapta és elvitte a többiekhez.
A természet elem az utolsó, előre elkészített gyógyító főzetét megitatta vele, majd az utolsó gyógyító leveleit is ráhelyezte a hátára. Lefektették pihenni.

Eközben Seherezádé végre elérte Kova házát, ahol leültek a nappaliba.
-Nos, Lukó megkapta az Ékkőtrixet?
-Nem. A fa elpusztult és azt hitték, hogy átvertem őket.
-Értem.. Se baj. Mind együtt voltak?
-Nem. A víz és a tűz elem nem volt ott.
-Értem. Köszönöm Seherezádé.
-Szívesen.

A nap folyamán aztán Stella jobban lett és egy barlang építés erejéig átváltozott. Ebben meghúzták magukat. A természet elem füvet (a padlóra) és ételeket termtett; aztán a sellővel külün-külön elhagyták a barlangot.
Mártek csak tömte magába a sok ennivalót. A tündér pedig egy sarokban azon gondolkodok, hogy jól vannak-e az ő szülei és Kieolória. A szerelmes pár a füvön ült, az egyik sziklának támaszkodva. A szél elem átkarolta a lányt:
-Stella jobban vagy már?
-Igen. Köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy!
-Érted bármit. - S megcsókolta; majd ők is elkezdtek enni.

Közben az erdőben a két elem 'véletlenül' összetalálkozott. Mindketten megálltak és egymást figyelték.
-Simon, mit titkolsz?- Boglárka.
-Elég elszánt vagyol, hogy kiderítsöd.
-Rendben.
-Nem mintha te nem titkolnál semmit, élőhalott.
Erre Boglárka nem számított. Hirtelen meglepődött. Egy szót sem szólt, majd nagyon dühös lett és pár tőrt eldobott a fiú felé, aki fölugrott a fák közé.

Esteledett. Az elemek bementek a barlangba, megvacsoráztak és elaludtak.

Viszont Lukó és Stella elmentek egy esti sétára. Csókolóztak, majd le is feküdtek. Nagyon jól érezték magukat a csillagok fényében.. Ezután már ők is elmentek aludni.



***

Így végül, mit gondolhatunk egyenként az elemekről?
Mit akar jelenteni Simon és Boglárka találkozása?
Mi történhetett Szörny Ellával?
Hogyan folytatódhat tovább a történet?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás