1.rész: Együtt a csapat: 15.nap - nyomógombok


15.nap


Késő hajnalban Lukó felkelt. Annyira 'felizgatta' tegnap Seherezádé, hogy csak arra tudott gondolni, hogy végre ő is megkapja az Ékkőtrixet, hogy erősebb legyen és letudja győzni Szörny Ellát. Nagyon vágyott már rá és nagyon beleélte magát. Felkeltette Stellát, aki még aludt volna, de a fiú annyira könyörgött, hogy induljanak már, hogy végül beleegyezett. A szél elem nagyon megörült. Szerelme átváltozott, hogy ő is tudjon repülni, majd elindultak.

Idő közben a többiek is felébredtek és nagyon meglepődtek, amikor nem látták a szerelmes párt. Felnéztek, s meglátták őket. Simon felugrott Lina hátára és hárman utánnuk repültek.

Amikor már a hegy tetején jártak, észrevették, hogy a többiek követik őket, ezért megálltak. Seherezádéék hamar utólérték őket.
-Miért hagytatok ott minket?- Seherezádé.
-Már megakarom kapni az Ékkőtrixet..- Lukó.
-De türelmetlen vagy! Jól van most már menjünk!

Lassan lerepültek a hegyről és egy lapos, virágokkal teli rétre érkeztek, ahol aztán nem látták a fát. Lukó ekkor kétségbeesett.
-Hol a szél fája? - Stella. Meglepődtek, s megálltak.
-Pedig itt kéne lennie..- Seherezádé.
-Becsaptál minket?!
-Nem.. Régen itt laktam! Akkor még itt volt..
-Nem hiszek neked!
-Pedig igaz.. Mindegy is.. Ha nem hisztek nekem, akkor hagyjuk! Sziasztok! - Seherezádé nem akarta tovább hallgatni, hogy őt hibáztatják, ezért inkább fölrepült és Kovához tartott.

Lukó mikor meglátta a fatörzsét, végleg elvesztette a hitét, hogy egyszer ő is megkaphatja az átváltozást. Nagyon szomorú lett. Följebb szállt és egy helyben lebegett.

Aztán a természet elem a fatörzshöz ment. Rátette kezét:
-Seherezádé nem hazudott.
-Hogy?!- Lina.
-Ez a szél fája, vagyis.. hát igen. Valaki sötét villámot kűdött rá ni'.
-Szörny Ella.. Ő tehette! - Szorította ökölbe kezét.
-Lukó! - Szerelme elindult feléje, de aztán a fiú elrepült.

A föld elem visszaváltozott.
A többiek megláttak egy diófát, ahol lepihentek és diót is ettek.



Lina boldog volt, hogy Simon segített neki széttörni a gyümölcsöket. Végre úgy érezte, valaki foglalkozik is vele..

Simon aztán elindult, hogy Lina sebére kenőcsöt készítsen. Ahogy az erdőben sétált, belelépett egy lyukba, ahová beszorult a lába. Próbálta kihúzni, de még csak jobban fájt. Majd valami megsértette, s már nem érezte végtagját. Majd kapott még egy 'hullámot' és majdnem el is ájult. De ekkor Simon megkapta az Ékkőtrixet. (Ruhája egy atlétából és egy hosszú, vékony nadrágból állt, egy övvel. Illetve egy pár szárnya is lett.) Röktön ki is jött a lyukból a lába. Megkönnyebbült. Visszaváltozott, majd tovább ment, hogy elkészítse a kenőcsöt.

Eközben Szörny Ella újból 'falu támadást' indított. A két szörny most is szép számmal fogta el az embereket.

Stella szerelme után ment. Hamarosan meg  is találta. Lukó  a fűben szomorkodott. Leült mellé a lány, majd hosszas beszélgetés után sikerült megnyugtatnia.

A szél elem nagyon örült, hogy legalább van 'valaki', aki mellette van és segít neki. Ugyanis kiskorában sokszor érezte azt, hogy egyedül van és senkire sem számíthat. Ez pedig összefüggésben állhat azzal, hogy azóta sem tudja kik is az ő szülei. S mint általában az ilyen gyerekeknél, ő nála is igen meghatározó volt későbbi éveire nézve. Mert mindent a szüleinktől töltünk le, amikor kicsik vagyunk, és ezek fogják igen nagyban irányítani életünket. És ez a letöltés akkor is végbe megy, ha az illető nem is ismeri a szüleit. Hisz legalább a születés idejében együtt vannak, illetve az édesanyával még az azt megelőző kilenc hónapban is. Ezek a minták, mint kódok kerülnek be a tudatalattinkba. Az ember ilyenkor egy bizonyos szitációt, vagy személyt egy érzéssel azonosít. Ezek pedig később még sok problémát okozhatnak majd nekünk.. De mégis, talán fölösleges volt az a letöltés? Ha mi választottuk a szüleinket, akkor véletlen lenne az is, hogy mi az amit átvehettünk tőlük? Valószínűleg nem. S minden ami eddig megtört velünk, az egy HÁLA! Hogy miért? Mert most nem így lennél itt, ilyen formában! Mert akkor más utat jártál volna be.. S vajon az a másik út rossz lett volna? Nem. Legyen az az életfeladatunknak a legmegfelelőbb, vagy egy kicsit távolabb eső tőle, de  mindíg tanulhatunk abból valamit! Persze nem teljesen mindegy, hogy jutunk el valahova, de NÉHA megérheti kis kerülőt tenni. Minden esetre Lukó, egyedül érezte magát. Igazából egy nagy ürességet érzet, ami valószínűleg a szülei szeretet hiánya volt..

Megcsókolta Stellát, s még sokáig itt maradtak. Nagyon boldogak voltak, mert lelkük egymásra talált..


Aztán Simon elkészült a krémmel és visszament a diófához. Leguggoltak. Lina levette felső ruháját, s a fiú lassan kenegetni kezdte a lány sebes hátát:
-Így jó?
-Igen.. Köszönöm. - A fény elem elpirult. Nagyon örült, hogy Simon ilyen kedves hozzá és hogy így segít neki.
-Lina.. Ha beszélgetni szeretnél, hozzám nyugodtan odagyühetől.
-Tényleg?.. - Nagyon meglepődött.
-Persze. Nem akarom, hogy egyedül érezd magad.
-De.. Te ezt honnan tudod?
-Csak megérzés.. - Közben befejezte a sebek bekenését. A tündér megfordult úgy, hogy melleit eltakarta. Simon átadta a nemrég varrt ruhát. -Tessék! Eztet neköd varrtam!
A lány nagyon meglepődött mikor meglátta a ruhát. Jó érzés töltötte el, hogy a fiú ennyire gondol rá:
-Köszönöm Simon.. - Felvette.
-Szívesen. - A tündérre mosolygott; aki elpirult.
Úgy érezte, ha vannak 'szívét megérintő' pillanatok, ez most azok közé tartozik!

Esteledett, mikor visszaértek Lukóék. A természet elem elmesélte, hogy megkapta az Ékkőtrix átváltozást (Ekkor a szél elemnek megint eszébe jutott, hogy már csak ő nem kapta meg, s ez rosszul esett neki.), majd gyümölcsöket teremtett. Megvacsoráztak és a fa tövében elaludtak.

A repülő erődben a gonosz tündér az utolsó embert is katonává változtatta, gépezete segítségével.
Ezután pedig a szobájába vonult vissza, ahol az ablakon figyelt kifele:
-Talán.. Egyszer minden rendbe jön. - Kicsordultak könnyei. -De addig is.. azt hiszem, még sok mindennek kell megtörténnie.



***
Lukó miért nem szeretett volna 'utolsó' lenni?
Mit érezhet az az ember, aki nem ismeri a szüleit?
Mit érezhetünk Lina és Simon kapcsolatában?
Mit gondolhatunk Szörny Ella személyiségéről és milyen szerepet tölthet be a történetben?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás