1.rész: Együtt a csapat: 10.nap - Vágy

10.nap


Másnap reggelre már csak szitált az eső. A szél is már alig fújt.

A szél elem felkelt és elindult Stella keresésére.

A faluban Lina megköszönte, hogy befogadták és elindult Lukóék után.

A Hiertul-hegység lábánál a sellőlány hamar felébredt. Átváltozott, s repült az első hegy teteje felé.

Közben Szörny Ella az erődben az elfogott emberekből katonákat gyártott gépezete segítségével:
-Nemsokára elfogom az összes elemet. A tervem sikerülni fog!

Ahogy a szél elem kereste a lányt, újra belekeveredett a viharba, ami csak pár kilóméterre arrébb terelődött. Újfent csak nagyon lassan repülhetett, mert nem akart elsodródni.

Boglárka aztán a sok repülést követően már majdnem elérte a Gihutt-hegy (A Hiertul-hegység első hegye nyugat felől, melynek alsó része lankásabb erdővel borított, míg felső része igen meredek, sziklás.) tetejét.



Aztán a lány, az egyik szikla szirten megpillantott egy sárkány fészket, tele tojásokkal:
-Megvan amit kerestem! - Leszállt a fészek mellé.
Ekkor a tojások anyja (egy kínai sárkány (hosszú kígyós testű)) érkezett meg:
-Meghalsz amiért elakartad venni a kicsinyeim életét!
-Hm. Nem én fogok meghalni.
-Szemtelen! - Ekkor a sárkány anyuka megérezte Boglárka rejtett titkát, ami oly értékes. -Ez a kincs.. Ez a hatalom.. Kell nekem!
-Úgy látszik nem csak a fejlettebb lények érzékelik.
A sárkány tüzet okádott, amire a sellőlány gyorsan ellenségéhez repült, és a szemébe ütött. Majd uszonyával akarta megütni, de ekkor az anyuka kezével lecsapta az elemet. Bogi a sziklának csapódott, s zuhant a mély felé. Lassan magához tért, s elkezdett csapkodni szárnyaival. Megállt a zuhanásban. Visszarepült a sárkányhoz, akit hátulról megcsapta uszonyával, bár semmit nem mozdított rajta. A sárkány megfordult:
-Add ide nekem az erőd?!
-Nem győzől le, megmondtam! Víz gömb!
Eldobta a gömbött, de semmit nem használt. Aztán megindult feléje, de az anyuka hosszú farkával újból lecsapta. Zuhant pár métert, majd megint visszatért ellenségéhez, aki a szikla szirten ült, s vigyázott tojásaira. Boglárka szemmagasságig repült a sárkánynak. Ekkor a sárkány megindult az elem felé, és karmaival megsértette felső testét. Ahogy repültek hátra, a sárkány újból belé karmolt. Megakarta szerezni a sellő titkát. Ekkor letépte szárnyait. Az elem a lendülettől még egyenesen hátrafele sodródott. Melltartója a földre hullott. Mellkasából ömlött a vér, mellei pedig már nem is léteztek. Teljesen vérbe borult felső teste. Felkiáltott a fájdalomtól. A sárkány úgy látta, eljött az ő pillanata. Megindult. Fejével a levegőbe döfte a lányt, aki a kínjai között észbe kapott, s a sárkányra érkezett. Erősen kapaszkodott az anyuka hátán végig futó, kiálló pikkely soron. Nagyon fájt a sebe, de még tartotta magát. Ekkor ellenfele megérezte, hogy a testén tartózkodik, és farkával egy másik (nem amin a fészek található) függőleges szikla szirtnek dobta. A víz elem elkezdett lefelé csúszni. A nagy bestia utánna igyekezett. Boglárka észrevette ellenfele közeledését, megfeszítette uszonyát, s elrugaszkodott. Aztán a fejéhez ért. -Víz bomba! - A szemébe dobta, farkával pedig felsértette az anyuka állát. Erre a sárkány újra a lányba karmolt, ezúttal a hasába. Majd fején lévő szarvaival az égbe döfte, ami csak még jobban kimélyítette Bogi sebét. Ordított. Aztán összeszedte az erejét, megfordult a levegőben, és ellensége felé zuhant. Utolsó erőivel csapkodta arcát. -Víz bomba! -  Jó pár  el is találta. Ekkor a sárkány kibillent egyensúlyából, elkezdett zuhanni, a farkával pedig elrepítette a lányt. Boglárka a fészek mellé huppant. Az egész teste hegekkel teli volt, felső teste pedig nem látszott a rengeteg vértől. Lihegett. Aztán kinyitotta szemét, s meglátta a sárkány tojásokat. Nagy erőt vett magán, s lassan túszkolta magát a főzet első alapanyagához. Majd elvett egy tojást, és két kezével a testéhez szorította. A sárkány anyuka épp visszatért. Boglárka fordult egyet, és nagyott esett a szikla szirtről. De a sárkány követte őt. Az erdőbe érkezve a földre huppant. Ekkor a sárkány is a földre ért, és szarvaival slégan elrepítette, ami következtében egy szűk járaton, egy barlangba repült. Mivel az anyuka nem tudott bejutni, feladta, és visszatért a fészkéhez. Boglárka a barlang falához dűlt. Megmoccani se tudott. Nagyon kifárasztotta a csata. Ahogy 'elengedte' kezét, a tojás kigurult kezéből, picit arrébb. Szemei rögtön 'leragadtak'.

Ahogy Szörny Ella végzett a katonákkal, az utolsó két emberből szörnyet készített. Az egyiket Földi Polipnak (Egy ugyanolyan polip mint bármely másik, azon kívűl, hogy ő a szárazföldön is életben tudott lenni.), a másikat Tüskés Szörnynek (Egy ember formájú szörny, melynek egész testét tüskék borították. Ereje a tüskéi és jég.) nevezte el.

Esteledett.
A fény elem egész nap repült, de sikertelenül. Leszállt egy erdőbe, ahonnan épp akkor vonult el a vihar, észak felé:
-Remélem holnap megtalálom őket. - Leült az egyik fához. -Csak nem esett bajuk abban a viharban. Lukó is csak ész nélkül Stella után repült. Na és Bogit se tudjuk, hogy hova ment. Remélem minden rendben lesz.

Eközben ahogy Lukó egy rét felett lassan repült az erős szél miatt, a pár méterre lévő fánál meglátta az erősen kapaszkodó Stellát.



Szemei hirtelen felragyogtak és nagyon megörült:
-Stella!
Ekkor a föld elem észrevette a fiút:
-Lukó!
A szél elem lassan leérkezett a lányhoz, s megölelték egymást; hosszan, szorosan, s féltően. Megfogták egymást derekát.
-Jól vagy? Minden rendben van?
-Igen, persze. És te?
-Semmi bajom.
-Lukó te.. egyből utánnam jöttél?
-Persze Stella!
Megölelték egymást. A szél erősen fújt, miközben a két elem szorosan egymás testéhez simultak.
-Lukó el kell innen tűnnünk!
-Tudom. Nézd! A felhők arra (észak fele) tartanak! Ha mi arra (dél felé) megyünk, lassan kikeveredünk a viharból.
-Rendben, menjünk!
S féloldalasan ölelve egymást, lassan elindultak az ellenkező irányba, mint ahogy a vihar haladt. Két óra múlva kiértek egy mezőre, ahonnan már tovább állt az ítélet idő.

Lukó nagyon megkönnyebbült, hogy végre Stella mellett lehet. Nagyon hiányzott neki. Picit úgy érezte, mellette teljes lehet, s minden tökéletes. Talán mert ő volt életében az első lány, akivel kiskoruk óta ismerték egymást, s mindenben ott voltak egymás mellett. Egyfajta elköteleződés alakult ki az idők során. Mintha tényleg ezt akarná velük közölni az Univerzum is, hogy segítsék egymást!

Elfáradtan aztán lehunyták szemeiket.



***
Mi lehet Boglárka titka?
Milyen elköteleződés lehet a két elem között?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lukács Levente: A hat elem: Előzmény (1.részlet) -Bevezető

Kárlánd Boglárka

Lukó Lápsz

1.rész: Együtt a csapat: 14.nap - Félelem

4.rész: Egy kis kaland: 6.nap - Elmúlás